פרטיות וסייבר

אוסטרליה: חקיקת סייבר חדשה דורשת דיווח על תשלומי כופרה

הפרלמנט האוסטרלי אישר חבילת חקיקה שנושאה אבטחת סייבר, ובמרכזה חוק האבטחת בסייבר החדש (Cyber Security Act). החוק מרחיב את חובות אבטחת המידע החלות על ארגונים באוסטרליה ומסמיך את הרשויות להפעיל סמכויות אכיפה חדשות.

החוק מחיל מחיל חובות חדשות על ארגונים באוסטרליה:

פרטיות וסייבר

הנחיה מקיפה של המפקח על הבנקים - אבטחת מידע והגנת סייבר

המפקח על הבנקים פרסם הוראה רחבה ומקיפה (נב"ת – נוהל בנקאי תקין – 364) העוסקת בניהול טכנולוגיית המידע, אבטחת המידע והגנת הסייבר. ההוראה מחליפה שלוש הוראות ותיקות שעסקו בתחומים אלו – נב"ת 357, 361 ו- 363. פרסום ההוראה משקף את התאמת המערכת הבנקאית להתגברות באיומי הסייבר והפרטיות בשנים האחרונות, הרוויות שינויים טכנולוגיים.

ההוראה החדשה יוצרת מערכת הנחיות אחידה לחובות הבנקים ...

פייסבוק ורשתות חברתיות

X מחדש את תביעתו נגד Bright Data

תאגיד X (לשעבר טוויטר) מחדש את תביעתה נגד חברת Bright Data הישראלית, בטענה שהאחרונה ניגשה באופן בלתי מורשה לנתונים בפלטפורמה. זוהי התביעה השנייה שמגיש X נגד ברייט דאטה בשנה האחרונה.

ביולי האחרון הגיש X תביעה נגד חברת המידע הישראלית, במסגרתה ביקש לקבל צו שימנע את קציר המידע הגלוי מהפלטפורמה ואת העתקתו. התביעה התבססה בעיקרה על טענה להפרת תנאי השימוש של ...

בינה מלאכותית

דירקטיבה חדשה באירופה: אחריות מוגברת למפתחי בינה מלאכותית

הפרלמנט האירופי ומועצת האיחוד האירופי חוקקו דירקטיבה חדשה לאחריות במוצרים (Product Liability Directive) שמחילה אחריות גם על יצרני מוצרי תוכנה ובינה מלאכותית. הדירקטיבה נועדה להחליף את זו משנת 1985, והיא מגבירה את האחריות הקפידה של יצרנים לפיצויים במקרה של פגיעה ברכוש פרטי או בנפש, או במקרה של אובדן נתונים.

הדירקטיבה תיכנס לתוקפה בתחילת דצמבר, אך תחול רק על מוצרים ...

בינה מלאכותית

ועכשיו OpenAI נתבעת גם בהודו...

סוכנות הידיעות ההודית ANI הגישה תביעה משפטית נגד OpenAI, החברה שמאחורי פלטפורמת הבינה המלאכותית ChatGPT, בטענה לשימוש בלתי מורשה בתכניה לצורך אימון המודל שמניע את צ'אטקה. התביעה הוגשה בבית המשפט הגבוה בניו דלהי. ANI  טוענת כלפי OpenAI לפגיעה בזכויות היוצרים שלה ובשימוש במידע שלה בלא הסכמה או מתן קרדיט.

במסגרת התביעה, ANI טוענת כי OpenAI לא רק השתמשה בתוכן שלה ...

פרטיות וסייבר

אירופה פרסמה חקיקה מחייבת לאבטחת מוצרים דיגיטליים

ה-Cyber Resilience Act האירופאי – תקנה 2024/2847 - פורסם באופן רשמי באירופה לפני שבוע ימים. החוק הוא Regulation (תקנה) שווה מעמד לזו של ה-GDPR כך שיחול במדינות האיחוד בלא צורך בחקיקה לאומית. הוא מגדיר סטנדרטים אחידים לאבטחת סייבר של מוצרים הכוללים רכיבים דיגיטליים שמיועדים להתחבר לרשת או לרכיב אחר.

בין השאר, החוק החדש מבטיח שמוצרים המבוססים על בינה מלאכותית יפותחו ...

אחריות ספקים

רוטר.נט יפצה את 'הארץ' ב-800,000 ש"ח - עודד העתקת כתבות

אתר האינטרנט rotter.net, ומנהלת האתר, יפצו את הוצאת עתון הארץ בע"מ (מו"ל העיתונים "הארץ" ו-"The Marker") בסכום של 800,000 ש"ח, וכן יישאו בהוצאות בסך 75,000 ש"ח, לאחר שבית המשפט המחוזי בת"א קבע כי הם אחראים להפרת זכויות יוצרים במאות כתבות של "הארץ", שהועתקו בשלמותן וללא היתר בפורום גולשים באתר.

"הארץ", בעלת הזכויות בכתבות, טענה כי זכויותיה הופרו וכי יש לראות באתר כאחראי לכך, לרבות ...