פייסבוק

המקרה של וואטסאפ - כוח להמונים

בעולם של פייסבוק, בני אדם הם יחידות מאופיינות של מידע; אלגוריתם סמוי קובע איזה תוכן יוצג בפניהם ולאילו מודעות ייחשפו. 2.7 מיליארד משתמשיה הפעילים ברבעון השני של 2020, אינספור האתרים שבהם היא משולבת ומתחקה אחר תנועת יחידות-המידע האנושיות וכמובן חברות-הבת המצליחות שלה, אינסטגרם (יותר ממיליארד משתמשים) וואטסאפ (2 מיליארד משתמשים), הפכו את פייסבוק לאחד התאגידים החזקים בתבל. מי שרוצה להשתתף ...

פרטיות וסייבר

חלופות אזרחיות למעקבי השב"כ

קיימות טכנולוגיות אזרחיות המאפשרות ליצור חלופות להסתייעות בשב״כ. הן מאפשרות זיהוי מהיר ומדויק יותר של מגעים בין חולים מאומתים לאנשים שאיתם נפגשו. בכך הן מסייעות לקצר את שרשראות ההדבקה. עשרות מדינות משתמשות בטכנולוגיות שכאלה לצד חקירות אפידמיולוגיות. אף מדינה דמוקרטית לא מפעילה את ארגון הביון המסכל שלה נגד אזרחיה.

והחלופות שומרות טוב יותר על פרטיות.

צריך לומר מילה על "פרטיות" ...

פרטיות וסייבר

העברת מידע אישי מאירופה בעקבות פסק הדין שרמס 2

לפני כארבעה חודשים, בית המשפט הגבוה באיחוד האירופי (ה-CJEU) הפתיע את כלכלת המידע העולמית כאשר ביטל את הסדר "מגן הפרטיות" להעברת מידע אישי ממדינות האיחוד האירופי לארצות הברית. לפסיקה היו השלכות רחבות היקף על העברת מידע מאירופה לכל מדינה ברחבי תבל, כולל לישראל.

בה בעת, פסק הדין, הידוע בכינויו 'שרמס 2', הכשיר, תחת תנאים נוקשים, את מנגנון ההוראות החוזיות האחידות ...

פייסבוק

קנסות לא יפתרו את הבעיה. פייסבוק גדולה מכדי ליפול

ב-28 במאי 2018 נכנסה לתוקף החקיקה החדשה של האיחוד האירופי בדבר ההגנה על פרטיות בעיבוד מידע אישי (GDPR). קדמה לה בהלה גלובלית, "היסטריה" כך קראנו לזה חבריי למקצוע ואני, מפני המנגנון האימתני שקבע ב-GDPR קנס של עד 20 מיליון אירו או 4% ממחזור ההכנסות של חברה (הגבוה מבין השניים) בגין הפרת החוק. קנסות העתק הללו היו מהסיבות העיקריות לכך שהעולם ...

פרטיות וסייבר

הרגע הסנודני (המוחמץ) של ישראל? בעקבות הגילויים האחרונים על איסוף מטאדאטה על ידי השב"כ

מבוא. פרק א: מהו מטאדאטה? פרק ב: הרגע הסנודני של ישראל – חשיפה אקספוננציאלית. פרק ג: חשיפת "הכלי". פרק ד: "הכלי" – התשתית המשפטית הגלויה. פרק ה: הרגע הסנודני של ישראל? 1. צריך רפורמה? אפקט מצנן; 2. צריך רפורמה? ישראל ואירופה; 3. צריך רפורמה? פיקוח ושקיפות. סיכום: רפורמות עושים על רקע של סקנדלים ...

פרטיות וסייבר

רפורמה בדיני הגנת הפרטיות בישראל או תיקון מינורי?

משרד המשפטים פרסם ביום חמישי 23.7.2020 להערות הציבור את תזכיר חוק הגנת הפרטיות (תיקון מס' ) (הגדרות וצמצום חובת הרישום), התש"ף -2020. התזכיר מיועד לצמצם - אך לא לבטל לחלוטין - את החובה המיושנת בחוק לרשום מאגרי מידע. במקביל הוא מעדכן הגדרות חשובות בחוק, ובין השאר מרחיב את הגדרת "מידע" כך שתהיה תואמת לזו שבדינים מודרניים אחרים בעולם.

בעקבות ...

פרטיות וסייבר

פסילת 'מגן הפרטיות' באירופה והשלכותיה על ישראל

הסדר ה-Privacy Shield המאפשר להעביר מידע אישי מאירופה לעיבוד בארצות-הברית אינו חוקי ודינו להיפסל – כך פסק לפני ימים אחדים בית המשפט הגבוה באיחוד האירופי בעניין (C‑311/18 Data Protection Commissioner v. Facebook Ireland Ltd (16.7.2020 בה בעת, הכשיר פסק הדין מנגנון אחר להעברת מידע אישי ליעדים חוץ-אירופאים – ההוראות החוזיות האחידות (Standard Contract Clauses). זו פעם שניה שהאיחוד האירופי ...