ביום שלישי, אישרו שלושה שופטים בבית המשפט הפדרלי השלישי לערעורים של ארצות הברית את פסיקת בית המשפט קמא מ-2025, לפיה ROSS Intelligence, חברת סטארט-אפ למחקר משפטי (שכבר אינה קיימת), השתמשה ללא רשות בהערות השוליים של המאגר המשפטי Westlaw שבבעלות Thomson Reuters, ואינה יכולה לטעון לשימוש הוגן בגין שימוש בחומר שנגזר מהן כדי לאמן את כלי הבינה המלאכותית שלה, המשמש לעריכת חיפושים.
בית המשפט קמא קבע כי להערות השוליים ומערכת ארגון החומרים של Westlaw יש מקוריות מספקת כדי לקבל הגנת זכויות יוצרים, וכי ROSS Intelligence הפרה זכויות יוצרים של 2,243 הערות שוליים על ידי העתקתן. עוד קבע, כי השימוש של ROSS Intelligence לא היה טרנספורמטיבי משום שהיא בנתה מתחרה ישיר של Westlaw.
חוות הדעת המאלה עליה התבסס פאנל השופטים לא תפורסם עד שהצדדים יציעו עריכות והפאנל יחליט מה, אם בכלל, להשמיט. עשרות תיקי הבינה המלאכותית הגנרטיבית התלויים ועומדים בארה"ב עשויים להיות מושפעים מחוות דעת זו, שעליה הפאנל התבסס. law.co.il יעדכן ככל שתפורסם חוות הדעת. מקור: Copyright Lately (מאת: אהרון מוס)
