דחיית תביעת לשון הרע של נפתלי בנט על פרסומים ב-X. הפרסומים חוסים תחת הגנת תום הלב (פסק-דין, שלום ראשל"צ, השופט מנחם מזרחי, 7.6.2026):
העובדות: תביעת לשון הרע. התובע הוא ראש הממשלה לשעבר. הנתבע פרסם בעמוד ה-X שלו "ציוצים" שעניינם מפגש של התובע עם לוחמים מחוץ לבא"ח גולני. הנתבע לא חלק על כך שביצע את הפרסומים, אך טען כי עומדות לו הגנות ביחס אליהם. התובע טען כי הפרסומים כוללים עובדות שקריות, כאילו התובע הגיע לאירוע ללא הזמנה, ניסה להיכנס אל הבסיס, סורב, ורק לאחר שסורב "זיהה" באופן לא מתוכנן טירונים, שעשו על האש, וניצל אותם כדי לעשות סרטון.
נפסק: הפרסומים שפרסם הנתבע הם "לשון הרע". בכוחם להשפיל את התובע בעיני הבריות, לעשותו למטרה לבוז או ללעג מצדם. הנתבע הציג את התובע (איש ציבור וראש ממשלה לשעבר) בפרסומיו, כמי שארב לקבוצת חיילים אקראית, כטורדן, אשר פעל באופן לא מתוכנן כדי להשיג רווח פוליטי בזמן מלחמה. הנתבע לא הוכיח את הגנת "אמת דיברתי". הדין קובע כי הנתבע חייב להוכיח את הגנתו. מצב הדברים היה שונה באופן מסוים מכפי מצב הדברים שהנתבע ציין בפרסומיו. למרות שהגנת "אמת דיברתי" תתקיים גם אם הנתבע צדק בפרטים כאלה או אחרים, כגון עניין הצילום, הפעולה בניגוד לפקודת מטכ"ל, ואין צורך להוכיח "אמת דיברתי" מלאה או מוחלטת, ובכל פרט ופרט, הרי שבמכלול, התמונה עובדתית הייתה שונה מכפי שעולה בפרסומיו. התובע הוא "איש ציבור" ולפיכך התנהגותו המדוברת נשוא הפרסום הינה בהקשר לעניין ציבורי. עלה בידיו של הנתבע להוכיח כי חלה הגנת סעיף 15 (תום לב) וכי הוא חוסה תחת ההגנה. לפיכך, התביעה נדחתה. התובע יישא בהוצאות הנתבע בסך 10,000 ש"ח.
