המשרד האמריקאי לביטחון המולדת (DHS) הורה לסוכנויות הממשל הפדרלי האזרחיות להפסיק לרכוש מוצרים ושירותים של חברת הבינה המלאכותית הסינית DeepSeek ולהסירם ממערכות המידע שלהן. ההוראה חלה גם על מוצרים ושירותים של צדדים שלישיים המבוססים על הטכנולוגיה של DeepSeek.
ההוראה ניתנה בשל חששות לביטחון המידע ולפרטיות המשתמשים. לפי המשרד, DeepSeek מעבדת מידע של משתמשים בסין, והדין הסיני עלול לאפשר לרשויות במדינה גישה למידע המועבר למערכות החברה, לרבות מידע רגיש הנוגע לפעילות הממשל האמריקאי. חששות בנוגע לטיפול של DeepSeek במידע אישי עלו גם בישראל. כפי שדיווחנו, הוגשה נגד החברה בקשה לאישור תובענה ייצוגית, שבה נטען בין היתר כי היא אוספת מידע אישי של קטינים ללא הגנות מתאימות ומעבירה מידע רגיש לגורמים חיצוניים, לרבות לרשויות בסין.
ההוראה מצטרפת למגבלות קודמות על השימוש ב-DeepSeek בממשל האמריקאי. כך למשל, בדצמבר 2025 נחקק בארה"ב חוק המחייב גיבוש הנחיות להסרת יישומי החברה ממערכות ביטחון לאומי של קהילת המודיעין האמריקאית. ההוראה החדשה חלה על סוכנויות פדרליות אזרחיות ומחייבת הן הסרת מוצרים קיימים והן הפסקת רכישתם.
בתגובה להחלטה, דוברת משרד החוץ הסיני, מאו נינג, הביעה את התנגדות בייג'ינג להרחבת יתר של מושג הביטחון הלאומי ולשימוש בשיקולי ביטחון כדי להפוך סוגיות טכנולוגיות ומסחריות לפוליטיות. היא הוסיפה כי סין תגן על הזכויות והאינטרסים הלגיטימיים של חברותיה. מקור: TechCrunch (מאת Kate Park).
