חוק התקשורת (שידורים) – חוו״ד של משרד התקשורת לגבי אסדרת הקשרים המסחריים

אולי יעניין אותך גם

במסמך מיום 27 באוגוסט 2025 מציג משרד התקשורת התייחסות נוספת לפרק אסדרת הקשרים המסחריים במסגרת חוק התקשורת (שידורים). המשרד מבהיר כי המחלוקת אינה נוגעת לתכני ספורט בעלי חשיבות ציבורית, אלא להתערבות מטעמי תחרות ביחס לספקים ולתכני ספורט בעלי חשיבות מסחרית.

עמדת המשרד היא שיש להעניק לרגולטור הענפי סמכויות תחרותיות ממוקדות וצופות פני עתיד, ובהן איסורי בלעדיות ואפליה במקטע שבין ספקי התוכן לפלטפורמות. לפי המסמך, סמכויות אלה צרות מסמכויות רשות התחרות ומשלימות אותן: הן יחולו רק לאחר הגדרת ספק או תוכן כבעל חשיבות מסחרית, ולא על עסקאות קודמות. המשרד מציע לטפל באיסור האפליה באמצעות אסדרה מראש בלבד, לקבוע חובת התייעצות עם רשות התחרות ולגבש הסכם הבנות בין שני הרגולטורים. לצד יתרונות כגון מומחיות ענפית, מניעת נזק ותגובה מהירה, המסמך מכיר בסיכונים של כפילות, חוסר ודאות והחלטות סותרות.

בבחינת החלופות מעדיף המשרד אסדרה הממוקדת בשחקנים ובתכנים בעלי כוח שוק, במקום חובות גורפות על כלל הערוצים או תכני הספורט ובמקום חיוב במכירה ללא תמורה. לשיטתו, גישה זו מצמצמת פגיעה ביכולת של שחקנים שאינם דומיננטיים להתחרות ולהציע תוכן ייחודי, ובה בעת מאפשרת למנוע חסימת תחרות באמצעות תוכן חיוני. מוצע לזהות ערוצים בעלי חשיבות מסחרית באמצעות רף הכנסות, ואילו תכני ספורט ייבחנו באופן פרטני לפי האפשרות שבלעדיות או אפליה יפגעו בתחרות בין הפלטפורמות. עוד מוצע לבחון מחדש את שיטת הסיווג כעבור חמש שנים מתחילת ההוראה.

מקור: מסמך משרד התקשורת באתר הכנסת.

זכויות יוצרים: משרד התקשורת, 2025. קישור למסמך המקורי: המסמך באתר הכנסת. התקציר מוצג לצרכים כגון לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי ואינו מחליף את המסמך המקורי. אנחנו עושים כל מאמץ לכבד את זכויות היוצרים של הכותבים. אנא הודיעו לנו ונסיר מידית כל חומר שעשוי להפר זכויות יוצרים.