חברות בקוריאה יוכלו להשתמש במידע אישי שנאסף כדין לצורך פיתוח בינה מלאכותית, בתנאי ששימוש במידע אגרגטיבי/אנונימי אינו מספק, קיים צורך ציבורי או חברתי מיוחד, החברות יתחייבו לשמור על אמצעי אבטחה מחמירים והכל בכפוף לאישור הוועדה להגנת המידע האישי בקוריאה (PIPC) - זהו החריג אותו אישרה האסיפה הלאומית של דרום קוריאה בשבוע שעבר, במסגרת התיקון לחוק הגנת המידע האישי בקוריאה (Personal Information Protection Act – PIPA). החריג יאפשר לחברות לאמן בינה מלאכותית עם מידע אישי שלא על בסיס הסכמה או בסיס חוקי אחר.
הועדה תאפשר גם לשירותים מתקדמים מסוימים (כגון שירותי מניעת פישינג קולי ושירותי נהיגה אוטונומית) להשתמש בנתוני וידאו ואודיו המכילים מידע אישי, באמצעות ארגזי חול רגולטוריים, כחריג זמני של שנתיים עד ארבע שנים. התיקון לחוק כולל גם צעדים שנועדו להפחית את הסיכונים לפגיעה בפרטיות, כך שחברות הנהנות מהחריגים אך מעבדות מידע אישי רגיש ידרשו להעריך סיכונים פוטנציאליים מראש, לאמץ אמצעי אבטחה מחמירים ולחשוף את השימוש בחריגים במדיניות הפרטיות שלהן, כפי שתעשה גם הועדה באתרה.
התיקון לחוק ייכנס לתוקף שישה חודשים לאחר אישור מועצת המדינה בקוריאה וההכרזה עליו. הועדה תתייעץ עם מומחים וגורמים בתעשייה לפני יישום הוראות החוק כדי לקבוע הנחיות מפורטות ותקנות משנה המסדירות את השימוש בחריגים החדשים. מקור: MAEIL BUSINESS (מאת: גו מינסו).
