ארצות הברית בחנה טענות של קבלנים לשעבר של Meta Platforms Inc. שלפיהן לעובדים במטא ולחלק מספקי השירות מטעמה הייתה יכולת גישה לתוכן הודעות ב-WhatsApp, על אף שהשירות משווק כשירות פרטי עם הצפנת End-to-End כברירת מחדל.
הטענות נבחנו על ידי סוכנים מיוחדים במשרד המסחר האמריקאי. בשנת 2025 שני אנשים שביצעו עבודת של ניטור תוכן עבור WhatsApp דיווחו כי חלק מאנשי מטא יכלו לראות תוכן הודעות WhatsApp. אותם עובדים הועסקו במתכונת קבלנית, באמצעות התקשרות של מטא עם חברת הייעוץ והטכנולוגיה Accenture Plc. בנוסף נטען, כי אותם קבלני משנה וחלק מעמיתיהם נהנו מגישה רחבה למהות ההודעות, אף שההודעות הוצגו כמוצפנות וחסינות מפני מי שאינם צד לשיחה.
מטא, שרכשה את WhatsApp בשנת 2014, הציגה את השירות כמוצפן מקצה לקצה כברירת מחדל, באופן שרק הצדדים לשיחה יכולים לעיין בתוכן, וכי גם WhatsApp עצמה אינה יכולה לקרוא תכנים או לשתפם.
טענות דומות הועלו גם במסגרת תלונת Whistleblower שהוגשה בשנת 2024 לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC). קיומה של תלונה זו, כמו גם עצם בחינת הטענות על ידי גורמי אכיפה, לא דווחו קודם לכן. תוצאות הבירור של אותה תלונה אינם ידועות.
מטא, לפי הדיווח, דחתה את הטענות. דובר החברה מסר כי אין אפשרות טכנולוגית לממש גישה לתקשורת המוצפנת, וכי WhatsApp, עובדיה וקבלניה אינם יכולים לגשת לתוכן תקשורת מוצפנת של משתמשים. מקור: Yahoo Finance (מאת ג'ייק בלייברג).
