בית המשפט השלום בתל-אביב גזר היום שנת מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 100,000 ש"ח על שלום ביליק, שהודה והורשע בחלקו בפרשת גזילת והפצת מרשם האוכלוסין (הידועה יותר כ"פרשת אגרון").
ביליק הורשע, במסגרת הסדר טיעון (שלא כלל הסכמה לעניין העונש), בעבירות של הוצאת מסמך ממשמורת על-ידי עובד ציבור ומסירתו לאחר, הוצאת מסמך ממשמורת (ריבוי עבירות), החזקת מאגר מידע שלא כדין (ריבוי עבירות), הפרת סודיות (ריבוי עבירות) ופגיעה בפרטיות (ריבוי עבירות). במסגרת גזר-הדין קבעה השופטת הדסה נאור כי ראוי היה להטיל על ביליק עונש חמור מזה שהוטל עליו, של 25 חודשי מאסר, אך התחשבה בהידרדרות הניכרת במצבו הרפואי של הנאשם במהלך המשפט ובזמן הרב שחלף מעת ביצוע העבירות.
ביליק, שהועסק במשרד הרווחה, העתיק את נגזרת מרשם האוכלוסין ממחשבי המשרד למחשבו האישי, המשיך להחזיק במאגר לאחר תום העסקתו והתקין אותו בישיבה בירושלים (ממנה המשיך והתגלגל המאגר לידי נאשמים אחרים, עד לפרסומו ברשת האינטרנט). בנוסף, העתיק ביליק למחשביו מאגרים רגישים של משרד הרווחה הנוגעים לעיוורים ומאומצים וכן הורשע בהחזקה של בלתי חוקית של מאגר עובדי שירות בתי הסוהר.
במסגרת הפרשה הוגשו כתבי אישום נגד 6 נאשמים, שהואשמו, כל אחד לפי חלקו, בעבירות של פגיעה בפרטיות שעניינן בגניבת והפצת מרשם האוכלוסין. הנאשמים כולם הודו בחלקם בפרשה במסגרת הסדרי טיעון. הנאשם 4 נידון ל-10 חודשי מאסר בפועל והנאשמים 2,3 ו-5 נידונו לתקופות שונות של מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות וכן לקנסות כספיים.
בחודש יוני 2016 בית המשפט גזר את דינו של הנאשם 6, מאיר ליוור, ל-18 חודשי מאסר בפועל, וקנס בסך 100,000 ש"ח, לאחר שזה הודה והורשע בעבירות של פגיעה בפרטיות ושיבוש מהלכי משפט. ליוור הקים אתר והפיץ קישורים שאפשרו גישה רחבת היקף להורדת תוכנת האגרון. תוכנת האגרון כללה נתונים ממרשם האוכלוסין בתצורה של מאגר מידע הכולל עשרות שדות נתונים על כלל אזרחי ישראל, לרבות קטינים ואזרחים שנפטרו.
law.co.il מזכיר שנאשמי פרשת האגרון נתפסו בעקבות חקירה שניהלה הרשות להגנת הפרטיות - אז בשמה הקודם כרשות למשפט טכנולוגיה ומידע (רמו"ט). באותה עת עמד בראשה עו"ד יורם הכהן (כיום מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי) וראש מחלקת חקירות ואכיפה פלילית היתה עו"ד מילי בך. מקור: דוברות משרד המשפטים. לעיון בגזר הדין: ת"פ 24441-05-12 מדינת ישראל נ' ביליק ואח'.