הגבלות על תכונות ממכרות, איסור גישת קטינים לרשתות חברתיות והטמעת מערכות בדיקת גיל טובות יותר - אלו הם רק חלק מהצעדים אותם בוחנת כעת ממשלת בריטניה, במסגרת התייעצות ציבורית שהיא השיקה אמש. ממשלת בריטניה מתכוונת להעניק למשרד התקנים בחינוך (Ofsted) סמכות מיידית לבדיקת מדיניות בתי הספר בנוגע לשימוש בטלפונים ניידים, במטרה להפוך את בתי הספר לאזורים נקיים מטלפונים, כברירת מחדל.
בין היתר, הממשלה תבחן יצירה של הנחיות להורים לילדים בגילאי 5-16 בנוגע לזמן המסך המותר; תבחן האם הטלת איסור גישת קטינים מתחת לגיל 16 לרשתות חברתיות הוא אמצעי יעיל ואפקטיבי (באמצעות בחינת האיסור באוסטרליה); העלאת גיל ההסכמה הדיגיטלי, הטלת מגבלות על משך השימוש בטלפונים ניידים והגבלת תכונות ממכרות כמו "גלילה אינסופית".
ההגבלות על השימוש בטלפונים הניידים בבתי הספר יחולו גם על צוותי ההוראה, שידרשו להימנע משימוש בטלפון הנייד מול התלמידים. ההתייעצות ביחס לאיסור גישת קטינים לרשתות חברתיות תבדוק מנעד רחב של צעדים, כמו קביעת גיל המינימום המתאים ביותר כסף הכניסה לרשתות החברתיות; שיפור דיוק תאימות התוכן המוצג לילדים בהתאם לגילם; הסרה או הגבלת תכונות ממכרות ברשתות החברתיות; והטמעת בקרות הורים פשוטות יותר.
