ברזיל: רשתות חברתיות יישאו באחריות לקיומו של תוכן בלתי חוקי

אולי יעניין אותך גם

בית המשפט העליון של ברזיל קבע כי רשתות חברתיות יישאו באחריות משפטית להסרת תכנים בלתי חוקיים שמתפרסמים על ידי המשתמשים. לטענת בית המשפט, החקיקה הקיימת אינה מספקת מענה הולם להתמודדות עם הנזק הנגרם כאשר התכנים נותרים ברחבי האינטרנט. על כן, יש לדרוש מהרשתות החברתיות לפעול באופן יזום להסרתם טרם התרחשות הנזק בפועל. 

עד כה, החקיקה הקיימת בברזיל התירה הטלת אחריות על הרשתות רק במקרים שבהם קיבלו צו המורה על הסרת התכנים ואינן פעלו לפיו. כעת, בעקבות ההחלטה, חברות כגון Meta, Microsoft ו-X  עשויות להיחשף לסנקציות משפטיות ולקנסות בגין קיומם של התכנים המדוברים ברשתותיהן, גם אם אינן קיבלו הוראה מפורשת להסרתם. 

law.co.il מזכיר כי בזמנו בית המשפט העליון של ברזיל הורה לרשות התקשורת במדינה לחסום את הגישה ל-X  (טוויטר לשעבר) בעקבות סירובו של בעליה, אילון מאסק, לציית להוראות להשעות חשבונות של משתמשים ברשת המפיצים מידע כוזב. מקור: AP (מאת: Mauricio Savarese & Eléonore Hughes).