אירופה מהדקת את רצועת הפרטיות: פורטוגל, שוויץ, אוסטריה ולוקסמבורג חוקקו חוקים מדינתיים האוסרים על שימוש במצלמות דרך ברכבים מטעמי פרטיות. המפרים את החוק – גם אם הם תיירים המטיילים במדינה ואינם מודעים לו – עשויים לעמוד בפני קנסות כבדים על השימוש במצלמה ובחלק מהמקרים אף על עצם ההחזקה שלה ברכב.
באוסטריה, השימוש במצלמות דרך ברכב אסור לחלוטין ונחשב לביצוע מעקב בלתי חוקי. מי שישתמשו במצלמות דרך או אפילו יחזיקו בהן עלולים לעמוד בפני קנסות של עד 25,000 אירו. בלוקסמבורג ובשוויץ, הפרשנות המקומית של ה-GDPR קובעת כי השימוש במצלמת דרך הפרה של הזכות לפרטיות. צילום כבישים ציבוריים והנוסעים או עוברים בהם – אפילו באופן פסיבי – אסורה. פורטוגל, שהייתה האחרונה לפרסם איסור על שימוש במצלמות דרך, נקטה בעמדה מחמירה יותר מהמדינות האחרות, כשקבעה שהחזקת המצלמה לבדה ברכב יכולה להוות הפרה של החוק ולהצדיק פעולה משטרתית נגד בעל הרכב, גם המצלמה מאוחסנת בתא המטען או בתא הכפפות.
מעבר לקנסות הכספיים, עשויים המשתמשים במצלמות הדרך לעמוד בפני סנקציות נוספות, דוגמת החרמת המכשיר. כמו כן, הרשויות המקומיות עשויות לפתוח בהליכים משפטיים נגדם בשל הפרת הפרטיות. באוסטריה הרשויות אף עשויות לפתוח בהליך פלילי במקרים בהם מדובר בעבירות חוזרות, ובייחוד אם הסרטון נערך או פורסם באינטרנט.
מדינות נוספות באירופה מחילות הגבלות שונות על השימוש במצלמות דרך, אך הן פחות מחמירות. כך למשל, בגרמניה השימוש במצלמות דרך אפשרי רק בכפוף לכללי צמצום מידע מחמירים, שמאפשרים להקליט ולאחסן סרטונים קצרים בלבד; צרפת מתירה שימוש בסרטונים שצולמו במצלמות דרך למטרות פרטיות, אך מחייבת טשטוש פנים ולוחיות רישוי לפני שיתוף הסרטון; ובלגיה מאפשרת שימוש פרטי במצלמות, אך דורשת קבלת הסכמה לשיתוף סרטון בכל אופן שהוא. מקור: Travel and Tour World.