הרגולטורים האירופאיים נגד ענקיות הטכנולוגיה: הנציבות האירופית ורגולטור התחרות הצרפתי הטילו קנסות עתק על אפל ומטא בשל התנהגות בלתי תחרותית.
הנציבות האירופית הודיעה אתמול (ד') על שתי החלטות ההפרה הראשונות אי פעם שקבעה מכוח ה-DMA. ראשית, קבעה הנציבות קבעה כי מודל ה"הסכמה או תשלום" שהנהיגה מטא, שמחייב משתמשי פייסבוק ואינסטגרם באיחוד האירופי לבחור בין הסכמה לשימוש במידע האישי שלהם לטובת פרסום מותאם אישית ובין מנוי חודשי בתשלום לשימוש באפליקציות ללא פרסום, מפר את חובותיה מכוח החוק. הנציבות מצאה כי המודל לא מאפשר למשתמשים בחירה אמיתית ולהעניק את הסכמתם החופשית לשימוש במידע האישי שלהם. לאחר דין ודברים עם מטא, הציגה החברה גרסה נוספת של המודל, המציעה אפשרות לאיסוף של פחות מידע אישי לטובת הפרסום הממוקד. הנציבות בוחנת את השלכות המודל החדש, אך החליטה בכל זאת לקבוע כי מטא הפרה את ה-DMA ביחס לתקופה שבין כניסתו לתוקף במרץ 2024 ועד להצגת המודל החדש בנובמבר 2024 וקנסה אותה ב-200 מיליון אירו.
עוד קבעה הנציבות, כי חברת אפל הפרה את החוק בכך שהטילה על מפתחי אפליקציות הגבלות שמנעו מהם ליידע משתמשים או להפנות ללא תשלום לערוצים חלופיים ל-App Store, מבלי שהצליחה להוכיח את הנחיצות והמידתיות של הגבלות אלה. הנציבות קנסה את אפל ב-500 מיליון אירו והורתה לה להסיר את ההגבלות.
בנוסף, רגולטור התחרות הצרפתי הטיל על אפל קנס של 150 מיליון אירו בשל ניצול לרעה של מעמדה. החל מחודש אפריל 2021, אפל מיישמת במכשיריה תכונת שקיפות (transparency) במסגרתה כל האפליקציות הפועלות במכשירי אייפון ואייפד נדרשות לקבל את הסכמת המשתמשים לאיסוף נתוניהם למטרות פרסום ממוקד. לעמדת הרגולטור, האופן בו אפל יישמה את תכונת השקיפות הזו הייתה לא מידתית למטרה המוצהרת של אפל – הגנה על מידע אישי של משתמשים – משום שהיא מקשה על אפליקציות קטנות יותר לשרוד מבלי לגבות תשלום מהצרכנים. בכך, קבע הרגולטור, ניצלה אפל את מעמדה הדומיננטי בשוק חנויות האפליקציות. מקור: Security Week.