טובין מזויפים ופיראטיות מזיקים לתעשיות היצירתיות בבריטניה ומסכנים משרות בתעשיה זו. הדו"ח ממליץ –
- להבטיח שקיימת מערכת מרתיעה של פיצויים בתביעות קנין רוחני אזרחיות במטרה להרתיע מפרים
- להשוות את הקנסות על הפרות זכויות יוצרים בעולם הפיסי ובעולם הדיגיטלי. בכך תבוטל האנומליה הקיימת בלא הצדקה שהפרות בעולם הדיגיטלי כרוכות בקנסות פחותים לעומת אלה של העולם הפיסי. במיוחד חשוב הדבר בהתחשב בעובדה שהפרות כה רבות מבוצעות בעולם הדיגיטלי.
- לספק ל-Trading Standards את הסמכות והחובה לאכוף הפרות של זכויות קנין רוחני. באופן זה ניתן יהיה למנוע מכירת טובין מפרים כדוגמת תקליטורים מזויפים באמצעות סוכנויות ברחבי המדינה.
זכויות מאוזנות וגמישות צריכות לאפשר לצרכן להשתמש בחומרים בדרכים שאינן מזיקות לאינטרסים של בעלי זכויות ואשר יבטיחו את אמון האזרחים במערכת. הן יאפשרו למוסדות תרבות לשמר את המורשת הבריטית ויסייעו למכוני מחקר לקדם את הידע באמצעות שימוש ברעיונותיהם המוגנים של אחרים. הדו"ח ממליץ אפוא –
- להציע לקהילה האירופאית סעיף 'יצירות מיותמות' שיקל על יוצרים להשתמש מחדש בחומרים מוגני-זכויות יוצרים שלא ניתן לאתר את מחברם ובכך לאפשר שחרורן של יצירות שקודם לכן היו חסומות.
- לחוקק חריג מוגבל להעתקה פרטית שיאפשר לצרכנים לבצע format shifting – לדוגמה, להעביר מוסיקה מהתקליטורים שלהם לנגני MP3.
- להבהיר את חריג המחקר בחקיקה הבריטית כדי לאפשר ניצול יצירות מוגנות לצרכיו
- לאפשר לספריות לבצע העתקה ו-format shifting בעותקי מקור של יצירות מאורכבות כדי למנוע מנכסי תרבות יקרי ערך להידרדר בעת שהם מוסיפים להתקיים בפורמטים שעבר זמנם.