המייל ששלחה עוה"ד המייצגת את גרושתו של התובע - מוגן לפי חוק איסור לשון הרע (החלטה, שלום הרצליה, השופט צחי אלמוג, 6.8.2025):
העובדות: בקשת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף. התובע מצוי בהליכי גירושין מאשתו, אותה מייצג הנתבעת. התובע טען כי הנתבעת שלחה דוא"ל למספר אנשים, בו ייחסה לתובע דברים שהם לשון הרע. הנתבעת טענה כי מדובר בתביעת סרק שיש לסלק על הסף.
נפסק: דין התביעה להידחות על הסף, שכן הפרסום חוסה תחת ההגנה המוחלטת בסעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע, שאינה מותנית באמיתות הפרסום, בתום לב, או בתוכנו, והיא חלה גם על מסמכים המוגשים למומחה מטעם ביהמ"ש כחלק מההליך השיפוטי. הפרסום הוא חלק מהודעת דוא"ל שנשלחה לרואי חשבון, עם העתק לגרושתו של התובע, שהיא לקוחת הנתבעת. סעיף 13(5) קובע כי פרסום שנעשה על ידי בעל דין, ב"כ של בעל דין, או עד, "תוך כדי דיון" בפני גורם שיפוטי, לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי. גם פרסום כוזב, שנעשה שלא בתום לב ואף בזדון, לא יהווה עילה לתביעה, ובלבד שמתקיימים התנאים בסעיף. תכלית ההגנה למנוע מצב בו הגורמים המעורבים בהליך המשפטי ירסנו עצמם יתר על המידה, באופן שיחבל בתקינות ההליך וביכולתם להתבטא בחופשיות וללא מורא. המחוקק ביקש לחסום את כניסת חוק איסור לשון הרע לאולם המשפט. ההגנה משתרעת לא רק על דברים הנאמרים באולם ביהמ"ש, אלא גם על פרסומים שונים המשמשים את הצדדים במסגרת המשפט, לרבות כתבי בי דין, תצהירים וחוות דעת. מסמך המוגש למומחה שמונה על ידי ביהמ"ש דינו כמסמך המוגש לביהמ"ש עצמו, ויש לראותו כפרסום שנעשה "תוך כדי דיון" משפטי. עיון בתוכן המייל מוכיח כי הוא קשור קשר ישיר והדוק להליך שהתנהל בין התובע לבין גרושתו [קובץ ההחלטה באדיבות המאגר המשפטי "נבו"].
